Acil  Durum  Planı

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi yerleşkelerinde acil durum veya afetlerde panik yapmadan, organize olarak düzenli bir şekilde olaya müdahale etmek, ortaya çıkabilecek olan zararları en az seviyeye düşürmek, öğrenciler/çalışanlar/tedarikçileri ve ziyaretçilerin can ve mal kaybını önlemek amacı ile "Acil  Durum  Planı" hazırlandı.

DEPREME DAYANIKLI VE SAĞLIKLI BİNA ÇÖZÜMLERİ

Türkiye olarak deprem bölgesinde yaşamamızdan dolayı deprem konusunu hiçbir zaman göz ardı etmememiz gerekiyor.

Depremde yıkılmayan bina yapmak istiyorsak, öncelikle deprem anında binaların neden yıkıldığını tespit etmeliyiz. Sonrasında, binaları depremde yıkan kuvvetlere karşı bina dayanımını arttıran düzenekleri olan yapılar yaparak, depremde yıkılmayan binalara sahip olabiliriz. Bunun için öncelikle;